Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Nyomtatható Órarendek

Készülődjünk a suliba is derűsen! Készítettem Nektek néhány nyomtatható órarendet, lányosat, fiúsat is, töltsétek le, nyomtassátok ki, és használjátok szabadon! Teljenek jól a mindennapok, csempésszünk még egy kis plusz derűt a suliba való készülődésbe! Innen tudod letölteni: nyomtatható órarendek 2023

Valentin nap - Szeress minden nap!



Valentin nap - Neked mit jelent?

- Ünnepelsz a pároddal? Esetleg barátaiddal, családtagokkal, kis kedvenceiddel?
- Vagy azok közé tartozol, akiket hidegen hagy ez az ünnep, hisz - ahogy mondják - ez csak egy Amerikából importált dolog és semmi közünk hozzá?
- Esetleg a : "nehogymá ünnepeljek, hisz most mindenki ezt teszi, és különben is milyen nyálas ez az egész (és még ráadásul amerikai is..)" kategóriába tartozol?
- Vagy egész más a véleményed?





S hogy mit gondolok én erről?


Abban nyilván mindannyian egyetértünk, hogy szeretetünket nem lehet túl sokszor kimutatni.


Hogy éppen egy olyan napon tegyük ezt, amelynek ünnepi szokása az utóbbi évtizedekben vált elterjedté hazánkban nyugati mintára .. sebaj .. főleg, hogy maga Szent Bálint napja - a szerelmesek ünnepe - igencsak nem mai "találmány".

Szent Bálint (,aki a 3. században lett vértanú), a 14. században vált  a  szerelmesek és fiatal házasok védőszentjévé Angliában és Franciaországban. Már a 19. században küldtek egymásnak Szent Bálint (Valentin) napján, február 14-én üdvözlőkártyákat a szerelmesek.

Ám pogány gyökerei is vannak ennek az ünnepnek: Az ókori Rómában február közepén tartották Lupercus pásztoristen napját, és ilyenkor „szerelmi sorshúzással” boronáltak egymáshoz párokat.
(bővebben olvashatsz erről ezeken a linkeken: Valentin napról, Bálint nap )

Tény, hogy Amerikában, és aztán az egész világon fel lett "puffasztva" ez az ünnep és sajnálatos módon kereskedelmi tevékenységgé és sokszor giccsparádévá alacsonyították.


Az biztos, hogy szeretetünk kifejezéséhez nem szükséges pénzt költenünk; néhány odafigyelő szó, egy közös élmény, egy kedves figyelmesség is tökéletes módja ennek.

Ám ha mégis olyan dologgal szeretnénk éreztetni valakivel odafigyelésünk, amit meg kell vennünk - azzal sincs semmi baj.

Hisz biztosan tudjátok, a szeretet is szólhat többféle nyelven, és mindenkinek más és más beszél igazán a másik fontosságáról. Vannak, akiknek az elismerő szavak, valakinek a szívességek, valakinek az érintés, másnak a minőségi együtt töltött idő vagy épp az ajándék a legjobb és legfőbb kifejeződési formája a szeretetnek.


Így ha egy kedves tárggyal lepnénk meg  szerettünket, sokunk számára ez az egyik legszebb kifejeződése annak, hogy szeretjük (még a cica is visz frissen fogott egeret szeretett és nagyrabecsült gazdijának - sokan vagytok itt macskások, nem kell ezt részletezzem. Épp mi ne mutathatnánk ki egy kedves tárggyal, milyen fontos számunkra a másik ember? (kutya, macska, kis kedvenc..)


Persze ezt bármelyik nap megtehetjük, nem csak karácsonykor, szülinapkor vagy Valentin napon.

De ugyanígy megtehetjük ezeken a napokon is!!

Bármelyik napon - sőt legjobb mindegyiken! Éreztetni szeretteinkkel, mennyire sokat jelentenek nekünk.


És itt kiemelném, hogy saját magunkkal is!! Nagyon fontos, hogy önmagunk felé is kifejezzük megbecsülésünket és szeretetünket, meglepjük magunkat valami aprósággal, élménnyel, valamivel, amitől jobban érezzük magunkat, ami jól esik.



Így arra bíztatok mindenkit, hogy  a saját belátása szerint döntse el, hogy egy adott napon kifejezi-e szeretetét és azt hogyan teszi.


Nem kell befolyásoljanak trendek vagy szokások, hogy sokan mások hogy teszik, vagy épp nem teszik - se úgy , hogy ekkor mindenképp muszáj - se úgy , hogy akkor "csakazértsem" !


A szeretet kifejezésére nincs jó vagy rossz nap.

Napok vannak, melyeken élünk.
 És szeretünk. 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A szeretet öt nyelvéről itt olvashattok, és ajánlom szeretettel Gary Chapman könyvét ebben a témában (is).


Ha az Ajándékozás szeretetnyelvét választanád, válassz szíves Mirtuszaim közül!


Ha többféle szeretetnyelvet is beszélnél szeretteiddel, 
készíts Valentin napi kuponokat, melyhez ingyenesen letölthető sablont itt találsz!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Kövess facebookon, ahol sok érdekességről olvashatsz és villámjátékokban is részt vehetsz időről időre! Katt ide >> Mirtusz oldalam a facebookon

Iratkozz fel hírlevélre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akciókról, s ingyenes ajándékaim is letölthesd! Most 500,- KUPONért kattints ide---> ajándékok letöltése, feliratkozás




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések