Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Nyomtatható Órarendek

Készülődjünk a suliba is derűsen! Készítettem Nektek néhány nyomtatható órarendet, lányosat, fiúsat is, töltsétek le, nyomtassátok ki, és használjátok szabadon! Teljenek jól a mindennapok, csempésszünk még egy kis plusz derűt a suliba való készülődésbe! Innen tudod letölteni: nyomtatható órarendek 2023

Csipke és kő - Esztergomi kavicsgyűjtés



Hétvégén Esztergomba és Párkányba kirándultunk, egy kis kikapcsolódásért, egy kis gasztroélvezetért ( sztrapacska-, parenyica-, és Fernetrajongók vagyunk a kedvesemmel ) és természetesen az idegen tájak élvezetéért.




Párkányban ( a feltétlen szükséges sütiadag elfogyasztása után ), a Dunaparton pihentünk meg, ami gyönyörűszép ( a távolban felfedezheted az Esztergomi Bazilika kupoláját is ) , és ezenkívül alapanyag-kánaán számomra a kavicsos partjával.




Hát erről beszélek!
Van itt - jó GombócArtúr módjára - kerek kő, szögletes kő, szürke kő, színes kő, kicsi kő, kicsit nagyobb kő, kacsázáshoz való kő, csíkos kő, tarka-barka kő.. stb, a végtelenségig sorolhatnám. Aki szereti őket, annak nem is kell magyarázni.

Így csupasz meztelenségükben is csodaszépek!

Ám én szeretem őket csipkeköntösbe, csipkealsóneműbe, szoknyácskába öltöztetni. A csipke most divat! :)



Ő a legkedvesebb a számomra - talán mert elsőnek született. És mert csodálatos a kő természetes durva felszínének kontrasztja a finom, emberi kéz alkotta, szabályos csipkemintával.
Ugyanez látható  ezen a kövön is, ahol az egyszerű, fekete csipkeszegély nagyszerű keretet ad a kő felszínén megjelenő mintázatnak, kiemelve azt.







Azért egy ilyen csábos kisfekete egy könnyed nyár esti partin való megjelenéshez is igazán ideális ;).


Ugyanakkor a kevesebb néha több:




És ez a türkiz előnyére is válik a földszínű köveknek. Akár a drapp a feketémnek:





Struktúrák, ha találkoznak...





...kő kövön nem marad!




Horvátországban is kaptak strandrucit a helyi kövek :D :






Nem "úszták" meg.. haha :D - háttérben azért kivehető a tenger is !! De jó is nosztalgiázni! :)


S végül álljon itt egy megemlékezésre készült lótuszvirág, szintén horvát tengerpartról érkezett kőre horgolva:







Horgolt köveim megtekinthetők a Facebook-oldalam Behorgolt Kövek  c. albumában. Ha Te is szeretnél egyet magadnak, vagy ajándékba, írj üzenetet!




Ha a későbbiekben készült termékeim, akár csipkével csinosított köveim szeretnéd látni, és mindig azon frissiben értesülni az újdonságokról, kövesd a Mirtusz Facebook oldalam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések