Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Nyomtatható Órarendek

Készülődjünk a suliba is derűsen! Készítettem Nektek néhány nyomtatható órarendet, lányosat, fiúsat is, töltsétek le, nyomtassátok ki, és használjátok szabadon! Teljenek jól a mindennapok, csempésszünk még egy kis plusz derűt a suliba való készülődésbe! Innen tudod letölteni: nyomtatható órarendek 2023

Cicajátékok - Halloween



Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba.

Már a kelták is védekeztek a biztonságukat veszélyeztető esemény ellen: házaikban eloltották a tüzet, hogy a hideg és barátságtalan tűzhely ne vonzza a hazalátogató szellemeket, és a tökéletes megtévesztés érdekében szellemnek öltözve parádéztak az utcákon, hogy a Gonoszt a végsőkig megzavarják, hogy aztán könnyebben elűzhessék.

Megfelelő áldozatok bemutatásával azonban ezen a napon engesztelést is lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba.


Fontos szimbóluma Halloweennek  hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az ún. Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.
Jack a hiedelem szerint egy részeges, ám tréfás és leleményes kovács volt. Olyannyira, hogy még az ördögöt is megviccelte; mikor az eljött érte, hogy elvigye, Jack felzavarta őt egy hatalmas fa tetejére, aztán keresztet rajzolt a fa törzsére. Mivel az ördög köztudottan irtózik a kereszt érintésétől, nem tudott lejönni a fáról. Jack csak azután engedte le az alvilági figurát a fáról, miután az megígérte, hogy nem kísérti őt többé. Amikor Jack meghalt, a mennyországba nem engedték be iszákossága és csínytevései miatt, ám a pokolban sem találhatott otthonra, mert az ördög is haragudott rá, amiért korábban túljárt az eszén. Ezért csak odadobott Jacknek egy izzó fadarabot a pokol tüzéből, hogy legalább vak sötétben ne kelljen kóborolnia az idők végezetéig. Jack beletette a mécsest egy kivájt fekete retekbe (más források szerint répába) és azóta bolyong lámpásával a mennyország és a pokol között. A kelta retket (répát) az amerikaiak időközben tökre változtatták, (állítólag azért, mert abból több volt nekik) és a világító sárga gömb lassan Halloween szimbólumává vált.


Ezen a hagyományvonalon elindulva készítettem el Halloween jegyében legújabb cicajátékaimat :).








# A töklámpás alapjául szolgáló sárga tököcskét, cicák által könnyen megragadható méretben, jó hosszú, zöld kacsokkal készítettem el, amelyek így még tovább növelik a játék variációit. Akár mi is foghatjuk ezeket, hogy játszunk macskánkkal, vagy a cica is meg tudja fogni azzal is a játékát.

http://www.petalstopicots.com



# A tökös kép hátterében már felbukkant pókhasú fekete pók barátunk, aki szeret lesből "támadni" :D.



Ő egy hosszú "pókhálóval" van felszerelve a gazdival való játék segítésére - magyarán ennél fogva húzkodhatjuk a cica orra előtt a játékot-, de akár fel is lógathatjuk egy ajtókilincsre például, és akkor magában is remekül elpofozgatja macskánk.





# Mint szellemjárta éjszakák szeánszainak fontos kelléke - erről a boszorkák sokat mesélhetnének.. - a szemgolyók is "terítékre kerültek".



Jó hosszú, lógó "vérerekkel és idegekkel" ellátva, szintén a játékélmény fokozása érdekében.

Amikor cica és játéka egyszerre néz :D


# S ha különféle praktikákkal megidéztük a szellemeket, ezen a félelmetes éjszakán, ne csodálkozzunk, ha meg is jelennek - ködbe és sötétségbe burkolózva!



  Szerencsére nagyon kis helyes szellem talált ránk :), aki hamar barátságot is kötött cicusunkkal.

http://www.lionbrand.com



# S mit tegyünk, ha a "szellemes" éjszaka után reggel egy kicsi, megszeppent fekete cicust találnánk egy kivájt tökbe bújva a kertünkben?


Először is: csak óvatosan közelítsük meg! Sose tudhatjuk, véletlenül nem-e egy boszorkányból átváltozott fekete macskával van dolgunk, aki esetleg valami hiba folytán úgy maradt a napfényben is.. Ha nem szór átkokat felénk, és békává sem változtat, nyugodtan megfoghatjuk, és hazavihetjük, ahol aztán összebarátkozhat  saját cicánkkal, aki majd megnyugtatja őt. 
Ahogy egy nagyon találó kommentben írta egy kedves olvasóm: " This is the beginning of a beautiful friendship" - ajjajj, Macskajajjj! :D







Ha nincs cicusod, vagy épp csak magadat lepnéd meg valamelyik figurával, kulcstartóként is remekül használhatók ezek a szuper cicajátékok! Hordhatod kulcscsomódon kívül a táskádon, vagy kabát cipzárjára akasztva, vagy fellógatva autód visszapillantó tükrére.. a variációk száma végtelen :)








 Írj üzenetet, ha valamelyik játékkal meglepnéd cicusod, vagy magadat! katt ide ---> rendelés üzenetben

Kövess facebookon, ahol sok érdekességről olvashatsz és villámjátékokban is részt vehetsz időről időre! Katt ide >> Mirtusz oldalam a facebookon

Iratkozz fel hírlevélre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akciókról, s ingyenes ajándékaim is letölthesd! Kattints ide---> ajándékok letöltése, feliratkozás
Forrás Halloweenről: http://www.edenkert.hu
Horgolt minták forrásai a képre kattintva érhetők el.
A tökös cica mintája:  by Justyna Kacprzak

Megjegyzések

  1. Csak most sikerült elolvasnom ezt a remek kis összeállítást, de köszönöm, nagyon jót mosolyogtam rajta. Nagyon aranyosak a figurák, a cica és a pók a kedvencem, de a szemgolyó is eredeti! :D Vicces lehet, amikor ezzel játszik a cicánk... ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések