Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Nyomtatható Órarendek

Készülődjünk a suliba is derűsen! Készítettem Nektek néhány nyomtatható órarendet, lányosat, fiúsat is, töltsétek le, nyomtassátok ki, és használjátok szabadon! Teljenek jól a mindennapok, csempésszünk még egy kis plusz derűt a suliba való készülődésbe! Innen tudod letölteni: nyomtatható órarendek 2023

Levendula: a Lélek Balzsama



f: carmerlavender


Azon túl, hogy kertünket és otthonunkat díszíti, érzékeinket kényezteti  kékeslila, mélylila vagy akár rózsaszínével, áthatóan tiszta és üde illatával,  mely egyszerre élénkít és nyugtat, a levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény.

Tudtad, hogy a levendulának, több, mint 30 fajtája létezik?




Hagyományok

 Európába a rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt.
Az ókori görögök és a rómaiak nagy becsben tartották a levendulát tisztító tulajdonsága és illata miatt. Bőségesen használták, testükre kenték, szappanjaikat és fürdővizüket illatosították vele, Egyiptomban balzsamozáshoz használták.

 A középkorban élt európai lakosok, annyi más növényhez hasonlóan, a szerelem gyógyírjának vélték. Sokan érzékiséget gerjesztő tulajdonságokat tulajdonítottak neki, míg mások úgy tartották, hogy kis csokrainak viselése segít az ártatlanság megőrzésében. A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket. Ezt a növény erős illatával magyarázták.


 A levendulát sokféle megfontolásból használták évszázadokon át. Egyszerre volt rovarölő, tetűirtó, izomgörcsöket oldó, fájdalomcsillapító, idegrendszert erősítő, rühösség elleni szer, kificamodott testrészek gyógyírja és fogfájás ellen alkalmazott orvosság. A füvesemberek a fáradtság és a légzőszervi betegségek, valamint a fogfájás ellenszereként alkalmazták. A nők a bőrük tisztán tartására, rugalmasságának és simaságának megőrzésére tartották a legjobbnak.


f: Myhealthbynature


Érzelmi hatások

Az európai orvosok és lélekgyógyászok szívesen használnak levendulát érzelmi bajok kezelésére. Eloszlatja a depressziót, a félelmeket, segít az álmatlanság, a túlérzékenység, a mélabú, a hirtelen hangulatváltások, a kilengésekre való hajlam, az idegesség és a feszültségek felszámolásában.

Az orvosok állítják, hogy erősíti az immunrendszert.

A levendula elűzi a félelmeket, tisztítja a gondolatokat, csökkenti a harag mértékét, valamint az aggályoskodást. A szélsőséges érzelmi állapotok helyrebillentésén keresztül visszaállítja a lelki egyensúlyt.

Lecsillapítja az elmét, lazít, és támogatja a testi-lelki jó közérzet fenntartását.
Semlegesíti az érzékek túlműködését, lelohasztja a harcias vagy a versengő elme hevességét.
Elűzi az álmatlanságot.

Legfontosabb hatásai

Földeríti a búskomor embereket, megnyugtatja az idegeket, és fenntartja a lelki egészséget. Felveszi a küzdelmet a fertőzésekkel szemben, csökkenti a gyulladásokat, lazítja a dugulásokat. Enyhíti és felszámolja az izomfájdalmakat és görcsöket.

A levendulának csodálatosan aromás, fűszeres, igen kellemes illata van.

Harmóniát teremt az emberben, látvány és illat együtt bűvöl el mindenkit.

Frissít, regenerál, felüdít és nyugtat egyszerre.

A levendula masszázsolajnak is kiváló!
 A natúr levendulaolaj hűsítő, csillapító olaj. Mivel nagyon erős a hatása, csak kis mennyiségben szabad használni a levendulaolajat a baba masszírozásához, de sokat segít, ha fáj a kicsi hasa.
A tenyerünkbe csöpögtessünk 3 csepp levendula olajat és a mandula olajból 10-12 cseppet. Ezt keverjük össze a kezünkkel, és simítsuk el a kisbaba hasán körkörös mozdulattal. Ez a hűsítő olaj szépen megnyugtatja majd a pocakját.

Lakótérbe helyezve a frissen vágott vagy szárított virágot, kellemes illat lengi be lakásunkat, a mi örömünkre és a molyok, tetvek, szúnyogok és rovarok szomorúságára, mert azokat elűzi.
Emiatt háziállataink számára is ajánlott külsőleg, távol tartja az élősködőket és még nyugtató hatással is bír.

A szárított virág megőrzi illatát és színét.


Levendulapárnák

Ezt a tulajdonságát hasznosítom én is Mirtusz termékeim készítésekor, a levendulapárnákban őrzöm és adom át nektek e csodálatos növény sokrétű segítségét.




Levendulapárnáim készülnek hagyományos, levendulamintázatúban, párna formában,











 és különleges, egyedi
Mirtuszcica és Mukikutya alakúban is.






















Levendularuhás Párizsi Macskáim is rendelhetők levendulavirággal kiegészített töltéssel.



Ha szeretnéd, hogy Mirtuszaim most ne csak a látványon keresztül derítsenek fel, hanem a levendulában felhalmozódott minden szívderítő, jó tulajdonság is veled legyen bennük, s így hasson lelkedre, szellemedre is, rendeld meg bármelyik levendulás termékemet!


Nézd meg a 2018-as Levendulás Illatkákat!


Részleteket olvashatsz róluk az alábbi linkeken:
Levendulapárnák
Illatos Mirtuszcicák és Mukikutyák
Levendulás Párizsi Macskák


Rendeléshez írj üzenetet a facebook-oldalamon, vagy a mirtusz23@gmail.com címre!



forrás:
antalvali.com


---------------------------------------------------------------------------------------------

Kövess facebookon, ahol sok érdekességről olvashatsz és villámjátékokban is részt vehetsz időről időre! Katt ide >> Mirtusz oldalam a facebookon

Iratkozz fel hírlevélre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akciókról, s ingyenes ajándékaim is letölthesd! Most 500,- KUPONért kattints ide---> ajándékok letöltése, feliratkozás













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések